Få styr på de nye klimakrav til nyt byggeri

Workshoppens formål er at give din virksomhed viden og forståelse for de nye og skærpede klimakrav i bygningsreglementet fra juli 2025. Hvilke krav det stiller til din virksomhed fremover og hvilke kompetencebehov det medfører. Og give en klar forståelse af konsekvenserne for din virksomhed og den omstilling, som bliver en nødvendighed for at forblive aktuel i markedet.

Mange virksomheder i branchen er klar over, at kravene skærpes, men er usikre på hvordan de skal håndtere og imødekomme kravene, både internt og overfor samarbejdspartnere i byggebranchen. 

Workshoppen bliver en blanding af oplæg og konkrete drøftelser med udgangspunkt i din virksomhed. 

Workshoppen giver dig:

  • Viden og afklaring af kompetencebehov inden for intern og ekstern håndtering af dokumentationskrav i forbindelse med de skærpede klimakrav, samt mulighed for at arbejde med egen virksomhed og derigennem opnået kompetencer og en bedre forståelse af begreber som fx LCA, EPD, EU-taksonomien og ESG.
  • Indblik i, hvordan din virksomhed kan reducere CO₂-udledning, fx gennem effektiv styring af indkøb, mængder, spild, strømforbrug, affaldshåndtering og transport.
  • Hjælp til at beregne egen klimapåvirkning (også fra selve byggeprocessen)
  • Hands-on erfaringer og anbefalinger til videre implementering af tiltag i egen virksomhed. Hvilke tiltag er de rigtige i din virksomhed?
  • Forskelle på krav til nybyggeri kontra renovering/afsæt i den eksisterende bygningsmasse
  • Alternative materialevalg, som fx genbrugs- og biobaseret materialer, design for adskillelse, reparationsvenlighed etc.

Efter workshoppen tilbyder vi individuel opfølgelse i din virksomhed. 

Workshoppen gennemføres af 2 rådgivningsvirksomheder: Anne Hedegaard fra Green Advice og Morten Buus fra Buus Consult. Begge med mange års erfaring indenfor bæredygtighed i byggebranchen.

Anne har været bygherre og rådgiver med stort fokus på bæredygtighed og certificeringer herfor. De seneste år har hun også fokuseret på bæredygtighed på virksomhedsniveau herunder strategi og forretningsudvikling med CSRD/ESG som løftestang.

Morten kommer med en baggrund som rådgiver og senere ansat i den nuværende Social- og Boligstyrelse, hvor en af hovedopgaverne var facilitering af udviklingen af LCAbyg, frivillig bæredygtighedsklasse (FBK) og de klimakrav, som nu er blevet indført i bygningsreglementet. Morten har de seneste 5 år rådgivet forskellige aktører i byggebranchen om bæredygtighed, herunder bl.a. de nye klimakrav.

 

Workshoppen finder sted følgende dage:

Dato
Lokation
27-03-2025 09.00 - 15.30
Business Viborg, Erik Ejegods Vej 16, 8800 Viborg

Information

Erhvervshus
Midtjylland
Tilmeldingsfrist
18-03-2025 16.00

Bliv klar til tilmelding (modtaget de minimis-støtte)

Inden du påbegynder din tilmelding, anbefales du at indhente oplysninger om, hvad din virksomhed har modtaget af de minimis-støtte (statsstøtte) inden for de seneste tre regnskabsår. Ved tilmelding vil deltager 1 blive bedt angive disse oplysninger. Den modtagne de minimis-støtte danner grundlag for en de minimis-erklæring, som skal signeres af virksomhedens tegningsberettigede, før tilmeldingen til workshoppen er bindende.

Hvis den tegningsberettigede afviser at underskrive, mister du den reserverede plads på workshoppen.

OBS! Vækstpiloter kan ikke deltage i Grøn Kickstart

Brug for hjælp?

Hvis teknikken driller, sidder vi klar til at hjælpe med tilmelding, log ind m.v.

Kontakt projektadministrationen
E-mail: smv-gk@ehnj.dk
Telefon: 20 93 49 81

Kontaktperson

Brian Sørensen

Forretningsudvikler
Erhvervshus Midtjylland

20 72 61 94

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål vedrørende tilmelding, startskema eller andet praktisk vedr. forløbet, så kontakt os på smv-gk@ehnj.dk.